lauantai 7. maaliskuuta 2009

Living wall


Joka päivä oppii jotain uutta tällä alalla. Viherseinä on minulle ihan uusi tuttavuus, johon
törmäsin netissä. Tämä on maailmallakin ilmeisesti aika tuore innovaatio, mutta kasvattaa suosiotaan koko ajan.



Viherseinä rakennetaan tällaisen lokerikon avulla. Hyllyt ovat viistot, joten kastelu onnistuu helposti yläkautta ja ylimääränen vesi voidaan kerätä alakautta pois. Kuinka näppärää!! Aivan mahtava idea.


Yritin etsiä josko Suomessa olisi jossain tällainen "elävä seinä", mutta en löytänyt. Toivottavasti tämä idea rantautuu piakkoin Suomeen :).

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.

----

Muokkaus, katsokaapa tätä sivua!! Aivan mahtavia kuvia! Haluan itse päästä rakentamaan tällaista viherseinää, uskomattomia.

5 kommenttia:

June kirjoitti...

Mä suunnittelin kerran yhteen kerrostaloon päätyseinät tollasiksi viherseiniksi. Se oli yhteen kisaan, ei kyllä pärjätty x)

Sari kirjoitti...

Niinkö, oli varmasti hienot seinät :). Tämä oli mulle ihan uusi juttu, olen jotain pienimuotoista viherseinää kyllä nähnyt, mutta että koko seinä. WAU :)

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö, mistä noita lokerikkoja saa? Haluan viherseinän!

Sari kirjoitti...

Minä haluaisin myös tällaisen itselleni, mutta ainakaan vielä en ole löytänyt tietoa, että noita lokerikkoja myytäisiin Suomessa :(. Ulkomaalaisen nettikaupan löysin, tässä linkki:
http://www.gardeners.com/Living-Wall-Indoor/37-085RS,default,pd.html

Lisää tietoa myös täällä: http://www.eltlivingwalls.com/

Nyt kun tarkemmin mietin, niin muistaakseni joku alkoi tekemään opinnäytetyötä viherseinistä ennen kuin valmistuin. Voipi ollakin, että joku ihana ihminen alkaa maahantuoda noita lokerikkoja :).

Greenfortune kirjoitti...

Suomessa on nyt vajaan vuoden ollut tarjolla elävä viherseinä. Seinä valmistetaan kankaasta jonka sisään kasvit istutetaan. Kankaassa on sisäänrakennettu kastelujärjestelmä joka kastelee kasvit automaattisesti. Yhteyshenkilöt, kuvia ja lisätietoa tuotteesta saa tältä nettisivulta.
http://greenfortune.com/