torstai 2. heinäkuuta 2009

Puutarhan lumoissa

Tänään viimeinkin muistin katsoa TV1:stä Puutarhan lumoissa: Tervetuloa meille-ohjelman. Ohjelmassa esitellään brittiläisiä kotipuutarhoja, joiden tekijät/omistajat halajavat brittiläisen hyväntekeväisyysjärjestön Keltaiseen kirjaan (http://www.ngs.org.uk/).

Rakastan englantilaisia puutarhaohjelmia! Ne ovat jotenkin niin inspiroivia, ja ohjelmien ihmiset suhtautuvat uskomattoman intohimoisesti puutarhojensa hoitoon. Niistä ohjelmista tulee aina hyvä mieli.

Ollessani Englannissa työharjottelussa, minulle tuli yllätyksenä se, kuinka paljon normaalit kotipuutarhurit tiesivät kasveista ja niiden hoidoista. Tokihan Suomessakin on intohimoisia kotipuutarhureita, mutta Englannissa se oli paljon selvemmin esillä. Näytti olevan aivan sama kuinka pieni etupiha taloissa oli, ne olivat silti istutettu täyteen kasveja, ja niiden lisäksi portaat ja kiveykset olivat täynnä erilaisia ruukkuistutuksia.
Mutta kyllähän sen ymmärtää, Suomessa paljon lyhyempi kasvukausi, on aivan eri asia kasvattaa kasveja Englannissa, jossa kasvukausi alkaa jo maalis-huhtikuussa ja kestää pitkälle syksyyn.

Suosittelen Puutarhan lumoissa-ohjelmaa, se tulee torstaisin klo 19 ja uusintana lauantaina klo 14 TV1:stä.

Ei kommentteja: