tiistai 7. huhtikuuta 2009

Uusi kukkavana!

Olen niin iloinen ja positiivisesti yllättynyt! Eilen nimittäin huomasin, että orkideani puskee uutta kukkavanaa. Edellisen kerran perhoskämmekkäni kukki viime syksynä, ja se kukkavana on edelleen elossa, joten en leikannut sitä. Perhoskämmekkähän saattaa kukkia samasta kukkavanasta uudelleen, niin en koskaan leikkaa niitä, jos eivät ole täysin kuolleet.

Siellä se kasvaa!

Aivan pienestä kukkavanastahan nyt on vielä kyse. Mutta kyllä se sieltä kasvaa. Kohta voisin alkaa lannoittaa kasvia.

Tällaisia kukkasia taas odotellaan. Syksyllä perhoskämmekkäni teki yhteen kukkavanaan liki 20 kukkaa, toivottavasti tälläkin kertaa saan nauttia moisesta kukkaloistosta!

2 kommenttia:

Ritva kirjoitti...

Kaunis tuo orkidean kukka. On varmaan ollut upea kun sinulla on ollut samassa kukkavanassa liki 20 kukkaa. Itse en ole omistanut milloinkaan orkideaa, olen ajatellut että se on vaikea kasvi pitää hengissä saatika sitten saada kasvamaan.Mutta ainakin sinulla näyttäisi menestyvän hyvin.

Sari kirjoitti...

Perhoskämmekkä on paljon mainettaan helppohoitoisempi. Kannattaa kokeilla! Kerran viikossa upotuskastelu (antaa kasvin imeä noin tunnin vettä) ja lannoitus veden mukana kolmen viikon välein (riippuen lannoitteesta) kukinnan aikana. Kun kämmekkä ei kuki, niin kastelu noin kolmen viikon välein. Siinä on oikeastaan sen kasvin hoitotarve.
Kukkakaupassa työskennellessäni suosittelin aina asiakkaille tietyn päivän valitsemista kasteluun, esim. aina torstaisin. Itse en ole koskaan ottanut mitään hoito-ohjetta kirjaimellisesti, hoitanut aina vähän sinne päin, ja hyvin näyttää elelevän.
Orkideat jakavat harrastajansa moniin koulukuntiin, toiset ovat hoidosta ihan eri mieltä kuin toiset. Kai se paras hoito on aina se, minkä itse on kokenut hyväksi.